img

Vi er i gang!

26.apr.2006 @ 20:01:46

Nå er det altså fire dager siden vi tok våre første stavtak på vei over grønlandsisen!

Etter noen ytterst hektiske dager i København med klargjøring av utstyr og diverse forberedelser, satte vi oss på flyet til Kangerlussaq tidlig torsdag morgen. Resten av dagen og påfølgende dag brukte vi til å få formalitetene i orden, og til å sjekke utstyret og se til at alt var klappet og klart for ekspedisjonen.

Været satte derimot en stopper for planene om å komme seg av gårde på lørdag. Målingene fra lenger oppe i høyden var -47 grader celcius og 30 knops vind. Vi fant det lurest å tvinne tomler i et par dager før vi begynte på turen. ;-)

Tilsammen har vi gått 7 km (!) i luftlinje de tre første dagene. Pulkene veier mektige 190 kg hver, og siden vi skal mye oppover det første stykket så er vi nødt til å trekke én pulk om gangen. Det er mye isvuller vi må gå utenom også, så det det ligger mye arbeid bak våre magre 7 km. Vi håper selvsagt at dette skal bedre seg så snart vi kommer opp til breplatået på ca. 2000 meters høyde.

Været de siste dagene har vært fantastisk; minus 10 grader, lite vind og sol. :-)

PS... Tor har forresten begynt på "Krig og Fred" av Leo Tolstoj nå. Man tar ikke med seg de mest lettleste bøkene på en 70-dagers tur i villmarken nei.

Kommentarer:
Postet av: May Flatøy

Tøft gutter, det er litt av en tur dere har lagt ut på.Skal følge med dere på turen, lykke til og pass på øynene for det skarpe lyset!
May

27.apr.2006 @ 11:08:36
URL: http://home.no/maybritts/

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1179514
hits